sa·men·zwe·ring (dev; samenzweringen; samenzwerinkje)

1 geheim verbond tot het verrichten van een aanslag op iem. of iets

sa·men·zwe·rings·the·o·rie
(dev)

1 complottheorie

com·plot·the·o·rie
(dev)

1 theorie of idee dat een ongewenste situatie of gebeurtenis het gevolg is van een samenzwering


Ook al draag ik een T-Shirt met als opschrift "9 11 was een inside job" denk ik toch dat het van buitenaf georchestreerd is. De operatie is echter nog steeds binnen de USA uitgevoerd. LIHOP (Let It Happen On Purpose) is dan ook (voor mij) het meest voor de hand liggende scenario. Allemaal voor nieuwe wetten en oorlogen. En geld.

See the deception

See the deception
Aanslag op Hariri, 2005 (was dit een autobom?)

maandag 19 februari 2007

****De aanval op de USS Liberty

Dead in the water (2002)

Download
Een documentaire die ik een paar maanden geleden nog gezien heb en die indruk gemaakt heeft. De aanval op de USS Liberty is een klein hoofdstuk geweest in de zesdaagse oorlog in 1967.
De amerikaanse wikipedia gaat echter dieper in op de materie.
Iemand die deze documantaire gezien heeft, geeft niet dit commentaar aan die aanval:
"Het Amerikaanse marineschip USS Liberty lag tijdens de oorlog op een afstand van minder dan 20 km van Al-Arish.
Op de vierde dag van de oorlog (8 juni) kreeg het schip aanvallen te verduren van de Israëlische luchtmacht en marine, waarbij het schip bijna tot zinken werd gebracht en een groot deel van de bemanning om het leven kwam of gewond raakte. Israël stelde dat hier sprake was van een vergissing met betrekking tot de nationaliteit van het schip, een stelling die later werd bevestigd door onafhankelijke Israëlische en Amerikaanse onderzoeken. Bemanningsleden van de Liberty en vele andere commentators waren het daar niet mee eens.
Gabby Bron, een toenmalige Israëlische reservist, tegenwoordig journalist, vertelde dat hij op 8 juni getuige was van de executie van krijgsgevangenen in de buurt van het vliegveld van Al-Arish. Hij zegt dat hij hen hun eigen graf zag graven, en toen met Uzi's werden doodgeschoten. Sommigen hebben het vermoeden uitgesproken dat Israël het schip aanviel om ontdekking van bovengenoemde executies te voorkomen. Anderen beweren dat de Israëlische piloten dachten dat de Liberty een vijandelijk schip was, omdat de Amerikanen hadden beweerd dat er geen Amerikaans schip in de buurt was (althans niet binnen 100 mijl). In alle officiële onderzoeksverslagen wordt de aanval echter 'een tragische vergissing' genoemd." (hoofdstuk "USS Liberty" in de nederlandstalige wiki)

De documentaire gaat van een heel ander standpunt uit, en dat is die van de samenzwering op hoog niveau. Langs allebei de kanten werd er "gefoefeld" tussen hoge piefen, ministers van buitenlandse zaken die nu van niks beweren te weten. Wat wil je, het is 40 jaar geleden! In ieder geval, ik denk dat deze gebeurtenis een scharnierpunt is geweest in de geschiedenis. Als er op dat moment iets stoms beslist was, had onze wereld er heel anders uit kunnen zien. De grote vraag is natuurlijk nog altijd: wat deed de USS Liberty, een "spionageschip" daar, op dat moment. Dat is de dag van vandaag nog steeds niet duidelijk.

Geen opmerkingen: